De gastouder

20160707_111652

Ik ben Jessica, 26 jaar oud. Samen met mijn dochter Rosalin  van 4,5 en onze hond wonen wij in Hilversum zuid.

Al vele jaren heb ik gewerkt en verschillende ervaringen opgedaan bij  kinderdagverblijven.

Ik ben gestart bij reguliere kinderdagverblijven, maar merkte al vrij snel dat dit niet mijn manier was om met kinderen om te gaan. En dan vooral kon ik mij niet vinden in  de manier hoe de kinderen benaderd worden, de omgang met de kinderen, weinig tot geen individuele aandacht voor de kinderen.

(2011) door een opdracht van school leerde ik kennis maken met de antroposofie, uitsluitend daarop vond ik een stage plaats in een kleinschalige antroposofische kinderopvang. Ik merkte dat de antroposofie heel goed uitsloot bij wat ik in gedachten had om kinderen mee te kunnen geven. Ik heb hier hele fijne ervaringen opgedaan. Toen mijn opleiding was afgerond, ( pedagogisch medewerker niveau 4) moest ik opnieuw een fijne plek vinden. Dit keer geen stage maar een werkplek. Helaas kwam ik weer in de reguliere kinderopvang terecht. Dit bevestigde al snel dat de reguliere kinderopvang niet iets voor mij is. Ik miste gelijk de warmte, de individuele aandacht die ik bijna niet kon geven aan de kinderen en vooral de grootte groepen vond ik persoonlijk erg hectisch.

In 2013 raakte ik in verwachting van mijn dochter, toen wist ik het zeker. Ik ga het helemaal anders doen. Ik ben volledig thuis gebleven tot ruim na de geboorte van mijn dochter. Zo heb ik heerlijk kunnen genieten van de zwangerschap en van mijn dochter. Toen zij ongeveer 1,5 jaar (2015) oud was ben ik gestart met gastouder/nanny bij ouders thuis. Ik was hier veel meer op mijn gemak, en ik kon de kinderen de aandacht geven die ze nodig hebben.

Daarbij heb ik al een lange tijd een droom gehad om gastouder te worden in mijn eigen woning. Ik wil graag mijn woning open stellen om andere kinderen op te vangen en ze mijn warmte en aandacht te kunnen geven die ze nodig hebben. vooral de kleinschaligheid spreekt mij erg aan. Deze droom kon ik helaas niet realiseren aangezien ik de kinderen geen extra slaapkamer en buitenruimte kon bieden. Dit is een van mijn belangrijkste punten in het bieden van opvang.

In augustus 2016 ben ik verhuisd naar een fijne knusse woning in Hilversum zuid. We hadden een fijne tuin en 2 slaapkamers. Ineens ging het weer opnieuw kriebelen en werd mijn droom werkelijkheid. En zo is gastouderopvang het rozenkransje ontstaan.

Augustus 2017 zijn we verhuisd naar een grotere woning wederom in Hilversum zuid, hier hebben we een fijne tuin en hebben de kinderen zelfs boven eigen slaapruimte. Het rozenkransje is gewoon mee verhuisd.

20160904_102135

Advertenties